Zalmbonbon maken

Thuis
In de keuken
Thuis
Zalmbonbon met mousse van waterkers geschikt voor 4 personen

Dit lekkere simpele en glutenvrije recept is de ideale starter voor je eigen thuisdiner! Het kost slechts 20 minuten om te maken en kan makkelijk een dag van tevoren gemaakt worden.

Ingrediënten:
- 1 citroen
- 75 gram waterkers
- 250 gram ricotta
- 200 gram gerookte zalm
- 200 gram sojabonen

Materialen:
- Staafmixers
- Vershoudfolie
- Kopjes of kommetje (8 bij 4 centimeter)

Bereiding:
1. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers de helft uit. Snijd de andere helft in parten.

2. Verwijder de harde stelen van de waterkers en houd 2 stelen over voor de garnering. Doe de rest van de waterkers in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Meng de waterkerspuree met de ricotta, een ½ el citroenrasp en 1 el citroensap (per 4 personen). Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3. Leg een stuk vershoudfolie in elk kopje. Verdeel de plakjes zalm over de kopjes. Zorg ervoor dat de onderkant en zijkanten goed bedekt zijn. Verdeel ¾ van de waterkersmousse erover. Vouw de randen over de vulling zodat alles bedekt is. Vouw de folie erover en draai als een toffee dicht.

4. Verwijder de folie van de zalmbonbons en leg in het midden van elk bord een bonbon. Garneer met de rest van het citroenrasp. Verdeel de rest van de waterkersmousse in 3 hoopjes over de borden. Verdeel de sojaboontjes over de borden en garneer met de citroenpartjes.Bezoek de website >>
Koken met zalm

  Reviews van Zalmbonbon maken

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden