Pompoensoep koken

Thuis
in de keuken
Thuis
Een heerlijke en makkelijke vegetarische pompoensoep voor iedereen!

Ingrediƫnten:
- 400 gram pompoen
- 700 milliliter water
- 2 tomaten
- 1 ui
- 100 milliliter room
- 1 blokje groentebouillon
- Boter of olie
- Pompoenpitten (ter garnering)
- Peterselie (ter garnering)

Materialen:
- Staafmixer

Bereiding:
Snijd de pompoen in stukken en verwijder de schil of gebruik een zakje of doosje kant en klare pompoenblokjes. Zet een pan op het vuur en verhit de boter of olie en voeg de stukken pompoen toe. Snijd de ui en tomaten grof en doe deze ook in de pan. Bak ongeveer 3 minuutjes en giet er dan het water bij.

Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en breng aan de kook. Laat alles nu ongeveer 20 minuten koken op klein vuur. Pak de staafmixer en pureer alles tot een gladde soep. Voeg de room toe en mix alles nog een keer goed door. Zet nog 2 min op het vuur en serveer dan met wat peterselie, pompoenpitten en eventueel wat extra room.


Bezoek de website >>
Pompoensoep

    Reviews van Pompoensoep koken

    Schrijf een review!

    1
    2
    3
    4
    5
    6
    7
    8
    9
    10
    * verplichte velden