International Women's Day

Maastricht
Vrijthof 1
6211LC Maastricht
8 maart is Internationale Vrouwendag. Het is een dag om de straat op te gaan om te staken en te vechten voor onze rechten.
Van Berlijn tot Amsterdam, van Washington DC tot Barcelona, ​​van Nairobi tot Melbourne tot hier in Maastricht - vrouwen en queers zeggen overal ter wereld: we hebben er genoeg van! Laten we de wereld zien dat we dit systeem niet langer willen.

Van seksistische grappen tot kwetsende opmerkingen over ons lichaam, van anti-abortuswetten tot dagelijkse moord op vrouwen - onze rechten als vrouwen staan voortdurend onder druk. Naarmate rechtse partijen en antifeministische meningen steeds meer aan terrein winnen, moeten we ons organiseren en terugvechten voor een wereld waarin iedereen gelijk is en alle geslachten welkom zijn. In deze strijd richten we ons op grotere verzetsbewegingen die streven naar sociale en politieke rechtvaardigheid, inclusief verzetsbewegingen tegen racisme of milieubewegingen. Wij geloven in wat Angela Davis ooit zei: raciale, economische en genderrechtvaardigheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; het ene is niet mogelijk zonder het andere.

We worden gediscrimineerd, onderdrukt in het patriarchaat en uitgebuit in een kapitalistisch systeem. Vrouwen werken niet alleen in de zogenaamde productieve arbeidsplaatsen (vaak voor minder geld dan mannen), maar doen ook elke dag urenlang zorgwerk, dat onzichtbaar en onbetaald is. We bieden emotionele ondersteuning voor familie, vrienden, partners en collega's. We werken in laagbetaalde banen in de schoonmaaksector, als vroedvrouwen, als verkoopsters, als accountants, als leraren. Of we nu werken met een pen, een sleutel, een computer, een bezem in onze handen, of we ervoor worden betaald of niet - we zijn allemaal werknemers. In feite rust de voortgang van het leven op de schouders van vrouwen, met name in bepaalde sectoren van vrouwen. Als wij stoppen, valt het leven stil.

Tientallen jaren van neoliberalisme, de ene economische crisis na de andere, bezuinigingen en precaire werkomstandigheden raken vrouwen en queers harder. Daarom kan ons doel niet eenvoudigweg zijn om reproductief werk zichtbaar te maken en te streven naar een betere vertegenwoordiging in dit systeem, maar om te streven naar een radicale transformatie van de maatschappelijke structuur.
Laten we verenigd blijven als vrouwen, als queers, als arbeiders, als studenten om het kapitalistische patriarchaat te verslaan. Kom op zondag 8 maart naar het Vrijthof! We zullen beginnen met enkele toespraken, en daarna zullen we demonstreren voor solidariteit met vrouwen over de hele wereld. In overeenstemming met het thema vragen we om paars te dragen.

Breng je vrienden, collega's, ouders, enz. mee. Mannen zijn welkom bij het protest om onze eisen te ondersteunen. Vrouwen en queers worden aangemoedigd om vooraan te lopen.

We streven naar een inclusieve ruimte, waarin iedereen zich veilig en welkom voelt. Er is geen ruimte voor seksisme, racisme, homofobie, transfobie of enige andere vorm van discriminatie.

Bezoek de website >>
Google Maps
Protest op Vrouwendag

  Reviews van International Women's Day

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden