Messiah - G.F. Händel

Amsterdam
Beleef Klassiek
Concertgebouwplein 10
1071LN Amsterdam

Bij de première van Händels Messiah in Dublin stonden hoogwaardigheidsbekleders, inclusief de Koning geïmponeerd op bij het 'Halleluja' om hulde te brengen aan deze machtige compositie. Barok-specialist Pieter Jan Leusink kiest voor een intieme setting waarbij zangers staan opgesteld in het orkest. Dit zorgt voor een ultieme beleving van deze wereldberoemde compositie zowel in geluid als in de uitstraling op het podium. De musici bespelen authentieke strijkinstrumenten en worden aangevuld met natuurtrompet en pauken. Händels Messiah is ’s werelds meest gewaardeerde kerst oratorium en wordt door The Bach Choir & Orchestra of the Netherlands traditioneel in december uitgevoerd. Geniet in volmaakte akoestiek van Het Concertgebouw en de historische kerken van de unieke sfeer die Händels Messiah zo typeert.

Solisten

Het koor en orkest hebben een gelijkwaardige rol in dit wereldberoemde oratorium. Daarnaast bent u verzekerd van een aantal geweldige solisten. Sopraan Olga Zinovieva geeft brengt prachtige aria’s met haar fijngevoelige en pure stemgeluid. Alt Melina Meschkat en Tenor Martinus Leusink beschikken over indrukwekkende barokstemmen. Traditioneel maakt de wereldberoemde bas Andrew Slater zijn opwachting met zijn intense stem en voorkomen die u niet snel zult vergeten.

NRC Handelsblad ★★★★
‘Leusinks stijlvolle Messiah was vol vaart, lichtend, glanzend en glinsterend, effectrijk en dynamisch!’

de Volkskrant ★★★★
‘Met een welluidende Messiah laat dirigent Pieter Jan Leusink horen dat hij en zijn gezelschap elkaar door en door verstaan.’

Bezoek de website >>

Messiah G.F. Händel
Messiah G.F. Händel
Messiah G.F. Händel

    Reviews van Messiah - G.F. Händel

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden