Vreemde taal leren

Thuis
Ga er niet vanuit dat je binnen een week vloeiend Spaans spreekt. Maar een taal leren kun je jezelf gemakkelijk aanleren. Dit kun je doen met behulp van handige websites of met apps die je op je telefoon kunt downloaden. Zo’n app is bijvoorbeeld Duolingo. Deze app zorgt ervoor dat jij gemakkelijk en op een leuke wijze bezig blijft met het leren. Dus dat is tip nummer één; zoek een leuke manier om bezig te blijven met de taal die je wilt leren.

Dan gaan we door naar tip nummer 2; Leer niet te veel. Als je er lekker inzit kun je de neiging hebben om heel veel te gaan leren. Maar dat kunnen je hersenen niet verwerken, geef ze de rust om het te snappen. Een half uur per dag is genoeg.

Tip nummer 3: spreek wat je leert hardop uit. Dan wordt het makkelijker te onthouden, wanneer je daadwerkelijk met iemand Frans gaat spreken dan blijft dit ook hangen en zul je je uitspraak verbeteren.

Tip 4: luister naar podcasts in de taal die jij leert. Als je naar een Duitse film of serie kijkt zul je het veel sneller oppakken.

Tip 5: dit is de laatste tip en daarmee de moeilijkste. Lees boeken of kranten van de taal waarin jij je aan het bijten bent.

Blijf vooral bezig!

Het leren van een taal zal uiteindelijk leuk zijn, je hebt er ook veel aan als je later jezelf verstaanbaar wilt maken in een vreemd land.


Bezoek de website >>

  Reviews van Vreemde taal leren

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden