Leuke coronaproof uitjes in Twente

Nederland kent op het moment veel coronabesmettingen, waardoor er nieuwe maatregelen aangekondigd zijn door het kabinet. Hierdoor zullen bepaalde uitjes niet meer toegestaan zijn, terwijl je natuurlijk hoe dan ook op moet passen als je de deur uit gaat. In Twente kun je alsnog genoeg uitjes doen die helemaal coronaproof zijn. Twente is uiteraard één van de mooiste regio’s van ons land en het zit vol met prachtige bezienswaardigheden, steden en natuur. Hieronder vind je een aantal tips als je graag eens Twente wilt bezoeken, terwijl je natuurlijk wel de activiteit veilig uit wil voeren. Dat is mogelijk bij de onderstaande uitjes, dus pak die Fjallraven rugzak in en trek er op uit!

Leuke coronaproof uitjes in Twente

Twentse Toppers

Wist je dat er vier bergen zijn te vinden in Twente? Waarschijnlijk niet, toch? Eigenlijk zijn het ook geen bergen, maar enorme stuwwallen die ontstaan zijn door het kruiende landijs duizenden jaren geleden. Je kunt over de vier Twentse Toppers, zoals ze worden genoemd, klimmen. Je begint hierbij bij de Markelose Berg, wat ligt bij het dorpje Markelo. Je zult je dan 40 meter boven NAP bevinden. Topper 2 is de Kuiperberg bij Ootmarsum, wat 71 meter hoog is. Topper 3, de Koningsbelt op de Sallandse Heuvelrug, is met zijn 76 meter boven NAP weer net iets groter. De laatste topper, wat de Tankenberg bij Oldenzaal is, is de grootste van de vier. Het is namelijk 85 meter hoog. Doe wat drinken en eten in je Plevier tas en wandelen maar!

Twentse Toppers

Roetgerink Mode en Schoenen

Als je in Twente wilt winkelen dan moet je eigenlijk wel naar Roetgerink Mode en Schoenen gaan. Dit is hét winkelgebied van deze streek. Je zult hier honderden fashionmerken van over de hele wereld vinden op meer dan 6500 vierkante meter. Wil je helemaal veilig winkelen? Bekijk dan de webshop vanuit huis, al is dit toch minder leuk dan daadwerkelijk naar Roetgerink Mode en Schoenen toegaan voor bijvoorbeeld het kopen van een laptoptas dames. Je vindt Roetgerink Mode en Schoenen aan de Dorpsstraat 148 in de plaats Enter. In de winkel is zeker voor ieder wat wils. Na het shoppen kun je bovendien een uitstapje maken naar Brasserie R-1854.

Roetgerink Mode en Schoenen

Toeren door Twente

Wanneer je geen zin meer hebt om te voet te gaan zijn er vele alternatieven om Twente te verkennen. Een leuk alternatief is het huren van een Solex die ervoor zorgt dat je uren zorgeloos in de rondte kan rijden door Twente. In 1948 heeft Nederland de Solex verwelkomt, die gegarandeerd een glimlach op ieders gezicht brengt. Een uniek vervoersmiddel, en zeker een keer leuk als je dit nog nooit hebt bestuurd. De Solex gaat tussen de 25 en 30 km per uur maar is dit niet snel genoeg voor je? Heb je er dan wel eens aan gedacht om met een TukTuk de stad te verkennen? Je kan een Limousine TukTuk huren die geheel elektrisch zijn en maar liefst 50 km per uur gaan! Dit kan zelfs in de winter want de TukTuk is voorzien van luxe namelijk stoelverwarming voor en achterin! Uiteraard zijn er ook dekentjes aanwezig voor de echte koukleum.

Toeren door Twente

Een echte afsluiter van een Twentse dag!

Om de dag goed af te sluiten en niet snel meer te vergeten is een fotoshoot de ideale optie. De landelijke omgeving van Twente vormt een prachtige achtergrond voor onvergetelijke foto’s, ongeacht het seizoen! Duik het weiland in met jouw gezin en schiet de leukste foto’s samen met de koeien. Zo hebben jullie een mooie herinnering om thuis te bewaren. Én vergeet niet: om de koeien wel een knuffel te geven wanneer jullie weggaan! 

Heel veel plezier in het mooie Twente!

Een echte afsluiter van een Twentse dag!