Hoe nu tijdens Corona?

Het coronavirus is bijna niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Maar gelukkig is de zomer begonnen en zijn er veel ondernemers met innovatieve ideeën waardoor er steeds meer mogelijk is. Theaters openen langzaam hun deuren, je kan weer heerlijk op het terrasje zitten en natuurlijk op vakantie gaan in eigen land of de grens over! De maatregelen in Nederland worden zo vaak aangepast dat je bijna niet meer weet wat er nou nog precies kan. Voor evenementen heb je namelijk een testbewijs nodig. Heb jij daarvoor een snelle uitslag nodig kan dit bij bijvoorbeeld een Spoedteststraat. Maar waar heb je precies allemaal een test voor nodig? En welke nieuwe soort uitjes zijn er ontstaan tijdens deze crisis?

Hoe nu tijdens Corona?

Eropuit deze dagen

Het is weer mogelijk! We kunnen eropuit deze dagen en kunnen weer naar een culturele, sociale of sportieve activiteit toe. Durf jij het aan? om meteen als eerste uitje weer naar de escape room te gaan en lukt het jou om te ontsnappen.

Om het even makkelijk te maken voor jullie hebben wij een kleine opsomming gemaakt waarbij wordt aangegeven waarvoor je nou wel een testbewijs nodig hebt en waarvoor niet.

Testbewijs nodig voor de volgende activiteiten:

 • Vakantie binnen de EU
 • Vakantie buiten de EU
 • Festivals
 • Uitgaan in een club
 • Zaalverhuur voor bijvoorbeeld een bruiloft: let goed op, dit verschilt per zaalverhuurder.
 • Concertzalen
 • Theater (let op: niet bij alle theaters is dit nodig)

 

Geen testbewijs nodig voor de volgende activiteiten:

 • Museum en galeries
 • Buitenactiviteiten zoals klimparken, suppen etc.
 • Escape rooms
 • Attractieparken zoals Efteling
 • Bioscoop
 • Restaurant en terras

 

Een goede tip blijft dat je de eigen website van jouw geplande activiteit even goed controleert om te kijken of je voorafgaand je moet laten testen. Het blijft natuurlijk wel belangrijk dat we de drukte vermijden en ons aan de basisregels houden zoals de 1,5 meter.

Je kan je gratis testen bij de GGD maar hier is het super druk waardoor je langer moet wachten op jouw uitslag. Door het hele land zijn verschillende snelteststraten waardoor je al binnen 20 minuten de uitslag kan hebben en dus niet je vliegtuig mist!

Eropuit deze dagen

Innovatieve corona idee├źn

Door het coronavirus zijn er veel bedrijven die gezocht hebben naar alternatieven. En dat is ze zeker gelukt, want wat zijn er toffe ideeën ontstaan. Een bekend fenomeen vanuit Amerikaanse films is toch wel echt de Drive-inn Bioscoop. Dit concept kennen we al een tijdje maar is sinds de epidemie helemaal ontpopt in Nederland. Beleef in je eigen auto, gezamenlijk met de andere aanwezige, een film dat wordt uitgezonden op een megascherm. Het geluid van de film kan je zelf bepalen doordat het wordt afgespeeld op de speakers van jouw radio. Een goede horror? Zet het geluid keihard voor de echte experience! Wil jij erbij zijn de volgende keer? Eind deze maand organiseert Drive-in Bioscoop Den Bosch weer een filmavond, klik hier voor meer informatie of tickets! Ben je nou helemaal warm geworden en wil je zelf een drive-in bioscoop organiseren voor jouw vrienden? Dat is natuurlijk ook mogelijk door hier te klikken.

Innovatieve corona ideeën

Dierentuinen

De dierentuinen hebben ook erg hun best gedaan voor hun bezoekers. Zo zijn de meeste begonnen met een livestream waardoor bezoekers kunnen meegenieten wat er precies gebeurd met bijvoorbeeld hun geliefde olifanten. Dit concept is na de opening blijven bestaan waardoor wij nog steeds kunnen nagenieten van een dagje dierentuin of alvast in de dierentuinstemming kunnen komen voorafgaande van een bezoek.

Livestreams van dierentuinen

 

De dierentuinen hebben in zwaar weer gezeten om hun hoofd boven water te houden tijdens de crisis. Want de dieren hebben honger, blijven eten en moeten uiteraard worden verzorgd. De kosten hiervan stapelen zich op terwijl de bezoekers achterblijven. Zo heeft Artis bijvoorbeeld het moeilijke besluit moeten nemen om haar leeuwen weg te doen omdat zij de 4 miljoen niet hebben voor hun nieuwe onderkomen. Dierentuinen kwamen met een oplossing waarbij je dieren uit de dierentuin kon adopteren. Nee, ik hoor je al denken. Deze dieren mag je niet mee naar huis nemen. Door een dier te adopteren ondersteun je bijvoorbeeld een herintroductieprogramma en lever je een bijdrage aan betere en ruimere verblijven.

Dierentuinen

Uitjes bij jouw thuis

Uitjes waarvoor je normaal altijd de deur uit moest, hebben ook een nieuwe stap gemaakt. De hersens van de uitjesaanbieders hebben lopen malen en er zijn zoveel toffe thuisuitjes ontstaan. Zo zijn er allemaal DIY (Do-it-Yourself) pakketten ontwikkelt. Normaal ging je de deur uit voor een leuke chocoladeworkshop, maar deze kan je nu gewoon thuis bestellen! Maar ben jij meer een wijnlover in plaats van een chocolover dan kan je ervoor kiezen om een wijnproeverij aan huis te organiseren, bij ons op de website hebben we een mooie kortingsactie van 20% voor jullie geregeld. Dat kennen we natuurlijk al. Maar je kan je zelfs een online wijnproeverij bestellen; een frisse manier om van oude tradities te genieten.

Ben je opzoek naar meer spanning thuis? Kies dan een leuke escape room uit. Je kan ervoor kiezen om een online escape room te bestellen, dan moet je ontsnappen uit een online kamer. Als je wat meer beleving wilt, kies dan voor een escape room box waardoor je uit je eigen woonkamer moet ontsnappen. Wil je liever wat meer ontspannen? Dan breng je toch gewoon de sauna naar jouw eigen tuin toe door een hottub te huren!

Er is dus weer genoeg te doen en te beleven! Wij zijn benieuwd wat jullie eerste uitstapje wordt! Kijk gerust voor inspiratie op onze website.

Uitjes bij jouw thuis