De leukste coronaproof uitjes, gewoon vanaf je eigen bank

Het aantal coronabesmettingen is de afgelopen weken erg gestegen in Nederland, wat ook in veel andere landen het geval is. Hierdoor maakte de overheid onder leiding van Mark Rutte en Hugo de Jonge onlangs opnieuw ingrijpende maatregelen bekend. Hierdoor is de kans groot dat het uitje dat jij op de agenda had staan naar alle waarschijnlijkheid niet door kan gaan. Alsnog is het logisch dat je uit je dagelijkse sleur wilt stappen en even iets leuks wilt doen. Dat is natuurlijk nog altijd mogelijk, wat ook gewoon vanaf je eigen bank kan. Je hoeft dus niet een Dakine rugzak in te pakken en die joggingsbroek kan gewoon aanblijven als je ervoor kiest om de onderstaande uitjes online te doen. 

De leukste coronaproof uitjes, gewoon vanaf je eigen bank

Concerten

Veel mensen houden van muziek en gaan daarom ook regelmatig naar een concert of festival. Met een classy Suit Suit tas trekken ze er dan op uit, maar op het moment is dat helemaal niet nodig. Er zijn namelijk ontzettend veel artiesten die optreden vanuit hun eigen huiskamer en dit livestreamen op bijvoorbeeld Instagram, YouTube of Twitch. Deze zogenoemde huiskamersessies voelen knus en gezellig aan, terwijl de muziek natuurlijk ook hartstikke goed is. Bovendien zijn er instanties die gratis concerten aanbieden, zoals het Concertgebouw in Amsterdam. Op hun YouTube kanaal vind je allerlei video’s van wereldberoemde artiesten die optreden in een leeg Concertgebouw. Wat dacht je bijvoorbeeld van een concert van de pianiste Iris Hond?

Concerten

Musea

In Nederland zijn er meerdere musea waarbij het mogelijk is om een visuele tour te volgen. Dit kun je doen op de site van Thuismuseum, waar je ook een lijst vindt met al deze tours. Ze zijn gratis, al is het wel mogelijk om een donatie te doen bij het museum. Zodoende kun je deze sector supporten tijdens deze moeilijke tijd voor de musea. Daarnaast is het ook mogelijk om een museum buiten Nederland van binnen te zien. Dit kan namelijk gedaan worden door het Google Arts & Culture Project. Vanuit je eigen huis kun je hiermee wandelen door de bekendste musea ter wereld, waaronder onder meer Auschwitz en Versailles. Bovendien is het helemaal gratis, terwijl zo’n museum normaal gesproken forse bedragen vraagt voor de tickets.

Musea

Dierentuinen

Wie houdt er nou niet van om naar een dierentuin te gaan? Met een tas van Castelijn en Beerens op je rug of over je schouder kun je gezellig met je gezin of vrienden langs het verblijf van prachtige dieren lopen. Het is ook mogelijk om dit vanuit het comfort van je eigen huis te doen bij een virtueel dierentuin. Zo kan de autosafari van Beekse Bergen virtueel afgelegd worden, terwijl andere dierentuinen ook op de online tour zijn gegaan. Burgers’ Zoo heeft zelfs 360 graden video’s gepubliceerd. Deze video’s kunnen bekeken worden met een VR bril, waardoor het al helemaal voelt dat je echt in de dierentuin bent. Ook buitenlandse dierentuinen bieden dit soort mogelijkheden aan. Twee aanraders in het buitenland: de live camera’s van het Monterey Bay Aquarium en de San Diego Zoo.

Dierentuinen