Filmtheater De Uitkijk

Amsterdam
Prinsengracht 452
1017KE Amsterdam

De Uitkijk, het romantische filmtheater in het hart van Amsterdam, biedt films met karakter. Het historische pand aan de Prinsengracht is al jaren een speciale plek waar mensen met hart voor film en cultuur samenkomen.

In de stijlvolle foyer waan je je geheel in de jaren ’20 en kun je genieten van een kopje koffie en de persoonlijke bediening van de studenten die dit theater zelf beheren.

Neem plaats op ons comfortabele balkon en word verrast door een mooie film. De Uitkijk is sfeervol, klein, persoonlijk en biedt altijd een bijzonder avondje uit! De Uitkijk is het oudste filmtheater van Nederland, opgezet door de Filmliga in 1929. In 1929 adopteerde de Filmliga de City Bioscoop en veranderde de naam in De Uitkijk.

De directeur Mannus Franken, geïnspireerd door de Franse avant-garde bioscopen in Parijs, wilde een zelfde sfeer creëren in De Uitkijk. Hij wilde “een filmtheater creëren in plaats van een bioscoop, dat kunst laat zien, geen entertainment”.

Tot op de dag van vandaag doet De Uitkijk zijn best het kwaliteitsfilmtheater voor alle liefhebbers van goede films voort te zetten in de geest van Franken.

Bezoek de website >>

Filmtheater de Uitkijk

    Reviews van Filmtheater De Uitkijk

    Schrijf een review!

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
    * verplichte velden