The Hunger Games Marathon

Thuis

Zet de popcorn maar alvast klaar want het is tijd voor een The Hunger Games Marathon!

Het verhaal in het kort:
De Hongerspelen-trilogie speelt zich af in de toekomst. Wat ooit Noord-Amerika was, is nu gedeeltelijk onder water gelopen, en het andere deel is één land geworden, Panem geheten.

Dit is verdeeld in een hoofdstad, het Capitool, dat in de Rocky Mountains ligt, en twaalf districten eromheen. Deze hebben geen naam maar zijn genummerd: District 1 tot en met District 12. De reeks speelt zich voornamelijk af in het Capitool en District 12, dat in de Appalachen ligt. Elk district heeft zijn eigen "specialiteit": voor District 12 zijn dat bijvoorbeeld mijnen en District 11 boomgaarden.

Sinds District 13 vernietigd is, worden er elk jaar spelen gehouden in een grote arena in het Capitool: de Hongerspelen. Elk jaar moet elk district één meisje en één jongen leveren van tussen de 12 en 18 jaar.

Op het einde mag er maar één winnaar zijn. Dat betekent dat de 25 anderen allemaal moeten sterven, al dan niet vermoord door elkaar. Zo laat het Capitool zijn overmacht zien. Om de 25 jaar is er een zogenaamde Kwartskwelling: speciale Hongerspelen waarbij een aparte regel bestaat.

Heb jij een Netflix-account? Dan kan je alle films hier gratis op kijken. Klik anders op de link om de box met alle films te kopen.

Bezoek de website >>

Hunger Games Marathon

  Reviews van The Hunger Games Marathon

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  * verplichte velden