Museum Huis Doorn

Doorn
Langbroekerweg 10
3941 MT Doorn
Vanaf de dood van de keizer is Huis Doorn opengesteld als museum, aan de inrichting is bijna niets veranderd. Ervaar hoe een gevallen keizer leefde, omringd door persoonlijke herinneringen, pracht en praal en voorwerpen die eeuwen Duitse en Europese geschiedenis weergeven.

Collectie
Huis Doorn geeft een ‘levend’ beeld van een keizerlijk hof in zakformaat. In het onderhuis is een tentoonstelling over de jaren voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. De beletage is de officiële etage van het huis, duidelijk ingericht om te imponeren met kunst, prachtig meubilair en tapijten, goud en zilver. De bovenetage weerspiegeld het persoonlijke leven van de keizer en zijn gezin. Slaap- en rustvertrekken, badkamers, studeerkamers en salon geven een intiem kijkje achter de keizerlijke schermen.

Rondleidingen
Het onderhuis incl. de nog volledig ingerichte keuken is zelfstandig te bezichtigen. Gidsen verzorgen de rondleidingen in het museum en vertellen de vele verhalen die Huis Doorn rijk is. Je hoeft nooit lang te wachten op de volgende rondleiding, ze starten regelmatig.

Tentoonstellingen en speciale rondleidingen
In het huis worden jaarlijks diverse tentoonstellingen georganiseerd die een bepaald aspect van de totale collectie benadrukken en/of stukken tonen die normaal in depot verborgen blijven. De totale collectie van Huis Doorn is immers veel te groot voor het museum. Door het jaar heen is het ook mogelijk om deel te nemen aan een speciale thema-rondleiding; Oranje-rondleidingen, Kerst-bij-de-Keizer, Frederik de Grote-rondleidingen, kinderrondleidingen en dergelijke.

Landgoed en park
Museum Huis Doorn is gelegen in een prachtig park. Dit park is overdag vrij toegankelijk. In de zomermaanden worden er parkrondleidingen verzorgd en staat er een expositie met beeldmateriaal uit het verleden. Parkgidsen en plattegronden zijn verkrijgbaar in de museumwinkel.

Bezoek de website >>

    Reviews van Museum Huis Doorn

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.