Kasteel Duivenvoorde

Voorschoten
Laan van Duivenvoorde 4
2252 AK Voorschoten
Bij een ingrijpende verbouwing in opdracht van Johan van Wassenaer in 1631 kreeg het kasteel zijn huidige uiterlijk en grondplan. Duivenvoorde werd van een robuuste verdedigingstoren voorgoed een behaaglijk landhuis. Duivenvoorde is nooit verkocht maar altijd door vererving van eigenaar gewisseld. En dat is uniek. Pas in 1960 is het erfgoed in een stichting ondergebracht door Jonkvrouwe Ludolphine Henriette barones Schimmelpenninck van der Oije. Na grondige restauratie werd het kasteel opengesteld voor het publiek.

Collectie
Op Duivenvoorde bevindt zich onder meer een unieke collectie familieportretten, zilver, een verzameling zeldzame boeken, Delfts aardewerk en een collectie Chinees, Japans en Europees porselein waaronder twee Loosdrechtse eetserviezen.

Rondleiding
Een rondleiding voert u langs topstukken uit de collectie, waaronder de bibliotheek in Empire stijl, een kabinet met goudleerbehang, de "Turkse Kamer", met sitsen wandbespanning, een compleet ingerichte mangelkamer en eindigt in de schitterende en imposante Marotzaal.


Bezoek de website >>

    Reviews van Kasteel Duivenvoorde

    Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.