Verfijn je zoekopdracht

Bezienswaardigheden in Nederland
Een uitje in Nederland; dat klinkt misschien niet zo spannend, maar er zijn talloze bezienswaardigheden die je nog niet ontdekt hebt. Want Nederland staat er vol van. Welke bezienswaardigheid is nu echt de moeite waard? Dagtrip Doen heeft er een heleboel verzameld en op een rij gezet. Aan jou de keuze.

Wat is nou een bezienswaardigheid?
Wij vinden dat een bezienswaardigheid iets unieks moet hebben. Een bijzonder gebouw bijvoorbeeld. Of een paleis met koninklijke allure. Of een gerenoveerde molen waar je het bloed, het zweet en de tranen van weleer kunt ruiken. Bezienswaardigheden hoeven natuurlijk niet het doel te zijn van jouw uitstapje. Het kan ook dienen als een leuke onderbreking tijdens een dagje uit.

Ben je wel eens in het Concertgebouw geweest? Ook interessant als je geen voorstelling bijwoont. Een rondleiding is al een ervaring om nooit te vergeten. Of wat dacht je van Kasteel Hoensbroek, of het Nationaal Monument Kamp Vught. Nederland heeft talloze educatieve en interessante bezienswaardigheden. Combineer ze tot een verrijkend uitstapje.

Ontdek!
Misschien dacht je dat je de belangrijkste bezienswaardigheden in Nederland wel gezien had. Maar Op Dagtrip Doen ontdek je dat er nog heel wat uitjes in het verschiet liggen. Bijvoorbeeld een rondleiding in stadion de Kuip. Nu kan het nog. Beklim eens de Domtoren, of geniet van het prachtige landschap bij Kinderdijk en 19 historische molens.

Een prachtige, nog te ontdekken bezienswaardigheid kan zo maar om de hoek liggen. Leer je eigen land beter kennen en plan die leuke uitstapjes!

Totaal 103 uitjes gevonden
Van 08-09-2018 tot 09-09-2018
Kunsten in de Monumenten
Bergen op Zoom
De drie Brabantse Wal gemeenten Bergen op Zoom, Steenbergen en Woensdrecht organiseren de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ‘Kunsten in de Monumenten’; een festival vol historie, hedendaagse kunst en cultuur.
Amsterdam
De World of Ajax Tour duurt ongeveer 1,5 uur. Een uitgebreide ronde met een gids door het stadion waarbij o.a. de grasmat, de business seats en het hoogst gelegen stoeltje worden bezocht. De rondleiding eindigt in het Ajax museum.
Rotterdam
Ontdek met deze gezellige fietstour alle highlights van Rotterdam! Van donderdag t/m zondag boekbaar. Vanaf €10 per persoon.
Utrecht
Geopend tijdens Open Monumentendag 8 september (en tijdens het laatste weekend van het Fortenfestival). Openstelling bomvrije kazerne met koffie, thee, sap en koekjes voor bezoekers.
Rozendaal
In deze Gelderse residentie heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18 en 19de eeuwse grandeur van het interieur herleven. Maar de geschiedenis van Rosendael gaat terug tot de tijd dat hier de graven en hertogen van Gelre, ruim 200 jaar, verblijf hielden.
Utrecht
Rondleider Ton Viguurs neemt u van 10.30-12.30 uur mee over het fort en door het dorp. We gaan kijken hoe een vijand uit het oosten op afstand gehouden werd. Militair erfgoedOnteigenen was te duur, dus werd Fort Blauwkapel om de kern van het gelijknamige dorp heen gebouwd. Het fort is onderdeel van de unieke Nieuwe Hollandse Waterlinie. Behalve naar het militaire erfgoed en het verleden van het mooie dorp, kijken we ook naar het hedendaagse hergebruik op het fort. Met woningbouw, bedrijfsruimten en een recreatief deel, heeft het voormalige defensieterrein een nieuwe invulling gekregen. . Toegangsprijzen€6,-, kinderen en u-pashouders €3,- .
Rotterdam
Altijd al een kijkje willen nemen achter de schermen van Feyenoord en De Kuip? Volg dan een Feyenoord Tour in De Kuip! Een anderhalf uur durende belevenis in het mooiste stadion van Nederland. Tijdens de Feyenoord Tour nemen de gidsen je mee langs alle mooie en historische plekken van het Stadion.
Den Haag
Panorama Mesdag is een ruim 14 meter hoog cilindervormig schilderij met een omtrek van 120 meter. Het vergezicht op de zee, de duinen en het dorp Scheveningen is geschilderd door één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School, Hendrik Willem Mesdag.
Alkmaar
De Molen van Piet is fraai gelegen aan de rand van de historische binnenstad van Alkmaar. Deze grote stenen molen werd gebouwd in 1769 in plaats van de houten standerdmolentjes, voor het malen van graan tot meel. Inmiddels laat alweer de vierde generatie van de familie van Piet de wieken draaien van deze oude stellingmolen.
Van 08-09-2018 tot 09-09-2018
Cultuur proeven in de Stelling van Honswijk
Houten
Tijdens het slotweekend van het landelijke fortenfestival is het Open Monumentenweekend. Een bezoekje aan de forten Honswijk en Lunet aan de Snel is dan extra de moeite waard.