Verfijn je zoekopdracht

Bezienswaardigheden in Nederland
Een uitje in Nederland; dat klinkt misschien niet zo spannend, maar er zijn talloze bezienswaardigheden die je nog niet ontdekt hebt. Want Nederland staat er vol van. Welke bezienswaardigheid is nu echt de moeite waard? Dagtrip Doen heeft er een heleboel verzameld en op een rij gezet. Aan jou de keuze.

Wat is nou een bezienswaardigheid?
Wij vinden dat een bezienswaardigheid iets unieks moet hebben. Een bijzonder gebouw bijvoorbeeld. Of een paleis met koninklijke allure. Of een gerenoveerde molen waar je het bloed, het zweet en de tranen van weleer kunt ruiken. Bezienswaardigheden hoeven natuurlijk niet het doel te zijn van jouw uitstapje. Het kan ook dienen als een leuke onderbreking tijdens een dagje uit.

Ben je wel eens in het Concertgebouw geweest? Ook interessant als je geen voorstelling bijwoont. Een rondleiding is al een ervaring om nooit te vergeten. Of wat dacht je van Kasteel Hoensbroek, of het Nationaal Monument Kamp Vught. Nederland heeft talloze educatieve en interessante bezienswaardigheden. Combineer ze tot een verrijkend uitstapje.

Ontdek!
Misschien dacht je dat je de belangrijkste bezienswaardigheden in Nederland wel gezien had. Maar Op Dagtrip Doen ontdek je dat er nog heel wat uitjes in het verschiet liggen. Bijvoorbeeld een rondleiding in stadion de Kuip. Nu kan het nog. Beklim eens de Domtoren, of geniet van het prachtige landschap bij Kinderdijk en 19 historische molens.

Een prachtige, nog te ontdekken bezienswaardigheid kan zo maar om de hoek liggen. Leer je eigen land beter kennen en plan die leuke uitstapjes!

Totaal 188 uitjes gevonden
Amsterdam
De tentoonstelling laat zien hoe Nederland als maritieme natie is gevormd.
Scheveningen
Stap aan boord in één van de boten die u meeneemt voor een rondvaart naar de mooiste plekken van Den Haag.
Van 04-03-2020 t/m 08-03-2020
HISWA
Amsterdam
Kom naar de HISWA en bereid je voor op het nieuwe watersportseizoen. Met een groot assortiment boten het perfecte moment voor oriëntatie op de aanschaf van een boot. Maar ook voor het kopen van nieuwe onderdelen, accessoires, kleding en nog veel meer.
Borger
Het Hunebedcentrum in Borger zet je op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten, waarvan de restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.
Bourtange
Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde, ligt Vesting Bourtange. Een historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan samen in deze sfeervolle vestingstad.
Holten
Het grootste paasvuur van Nederland staat weer in Espelo. Ieder jaar wordt het paasvuur in Espelo op 1e paasdag ontstoken.
Van 20-10-2019 t/m 29-03-2020
Napoleon “Vive L’Empereur”
Naarden
Ruim 200 jaar geleden in 1815 werd Keizer Napoleon verslagen bij de Slag bij Waterloo. Hij werd verbannen naar het eiland Sint-Helena midden in de Atlantische Oceaan.
Heerlen
Het Thermenmuseum in Heerlen laat je een stuk van de Romeinse geschiedenis beleven. Binnen het museum staat de opgraving van het Romeinse badhuis centraal.
Rotterdam
Stap aan boord voor een rondvaart van ca. 1 uur langs alle highlights van Rotterdam. Bewonder de imposante skyline en de havens.
Lauwersoog
Een spannende dag uitwaaien op het Wad, op zoek naar zeehonden en wadvogels.