Verfijn je zoekopdracht

Bezienswaardigheden in Nederland
Een uitje in Nederland; dat klinkt misschien niet zo spannend, maar er zijn talloze bezienswaardigheden die je nog niet ontdekt hebt. Want Nederland staat er vol van. Welke bezienswaardigheid is nu echt de moeite waard? Dagtrip Doen heeft er een heleboel verzameld en op een rij gezet. Aan jou de keuze.

Wat is nou een bezienswaardigheid?
Wij vinden dat een bezienswaardigheid iets unieks moet hebben. Een bijzonder gebouw bijvoorbeeld. Of een paleis met koninklijke allure. Of een gerenoveerde molen waar je het bloed, het zweet en de tranen van weleer kunt ruiken. Bezienswaardigheden hoeven natuurlijk niet het doel te zijn van jouw uitstapje. Het kan ook dienen als een leuke onderbreking tijdens een dagje uit.

Ben je wel eens in het Concertgebouw geweest? Ook interessant als je geen voorstelling bijwoont. Een rondleiding is al een ervaring om nooit te vergeten. Of wat dacht je van Kasteel Hoensbroek, of het Nationaal Monument Kamp Vught. Nederland heeft talloze educatieve en interessante bezienswaardigheden. Combineer ze tot een verrijkend uitstapje.

Ontdek!
Misschien dacht je dat je de belangrijkste bezienswaardigheden in Nederland wel gezien had. Maar Op Dagtrip Doen ontdek je dat er nog heel wat uitjes in het verschiet liggen. Bijvoorbeeld een rondleiding in stadion de Kuip. Nu kan het nog. Beklim eens de Domtoren, of geniet van het prachtige landschap bij Kinderdijk en 19 historische molens.

Een prachtige, nog te ontdekken bezienswaardigheid kan zo maar om de hoek liggen. Leer je eigen land beter kennen en plan die leuke uitstapjes!

Totaal 188 uitjes gevonden
Staverden (gem.Ermelo)
Rondleiding en proeverij in het koetshuis van Kasteel Staverden op de prachtige Veluwe. Drie proefglaasjes, een glas bier en toelichting van de brouwmeester.
Gorinchem
Happen & stappen door de vesting: in 2,5 uur maak je een culinaire tour langs de mooiste plekjes van Gorinchem en hoor je alle ins & outs van deze vesting!
Maastricht
Feestelijke afsluiting van Koningsdag in Maastricht
Jelsum
Dekemastate (of Dekema State) is een state in Jelsum. Een state is een Friese naam voor een adelijke woning. Sinds enkele jaren is de Dekema State toegankelijk voor bezoekers.
Van 14-12-2020 t/m 05-01-2021
Winter vaartocht met salonboot
's-Hertogenbosch
Met onze geheel in winterse sferen ingerichte overdekte en verwarmde salonboot Frederik Hendrik vaart u over de Dommel langs Kasteel Maurick naar Kasteel Nieuw Herlaer.
Arnhem
Een kijkje nemen in de keuken van het multifunctionele stadiontheater Gelredome onder deskundige leiding van een enthousiaste gids? In een 90 minuten durende rondleiding wordt het gehele stadion doorlopen.
Utrecht
De wandeling vandaag is gewijd aan (on)bekende Utrechtse vrouwen. Ga mee en geef deze vrouwen alsnog het eerbetoon dat zij verdienen!
Baarn
Een bezoek aan het paleis en de romantische paleistuin is een unieke belevenis in Soest. Paleis Soestdijk is een oud en kwetsbaar gebouw. Om een bezoek toch mogelijk te maken is besloten bezoekers in groepen van maximaal 15 personen rond te leiden.
Voorschoten
Duivenvoorde ontleent zijn naam waarschijnlijk aan de rivieren de Duve (of Dobbe) en de Voor, waartussen het kasteel is ontstaan. In 1226 wordt "Duvenvoirt" voor het eerst genoemd in een akte, waarin de erfenis van goederen werd geregeld. Omstreeks 1250 stond op de plaats van het huidige kasteel een vierkante verdedigingstoren. Later werd woonruimte belangrijker dan veiligheid. Daarom bouwde men steeds meer bij aan de toren.
Kinderdijk
Kinderdijk in de Alblasserwaard is een uniek historisch molengebied met 19 molens, het Wisboomgemaal en het Gemeenlandshuis.