Verfijn je zoekopdracht

Bezienswaardigheden in Nederland
Een uitje in Nederland; dat klinkt misschien niet zo spannend, maar er zijn talloze bezienswaardigheden die je nog niet ontdekt hebt. Want Nederland staat er vol van. Welke bezienswaardigheid is nu echt de moeite waard? Dagtrip Doen heeft er een heleboel verzameld en op een rij gezet. Aan jou de keuze.

Wat is nou een bezienswaardigheid?
Wij vinden dat een bezienswaardigheid iets unieks moet hebben. Een bijzonder gebouw bijvoorbeeld. Of een paleis met koninklijke allure. Of een gerenoveerde molen waar je het bloed, het zweet en de tranen van weleer kunt ruiken. Bezienswaardigheden hoeven natuurlijk niet het doel te zijn van jouw uitstapje. Het kan ook dienen als een leuke onderbreking tijdens een dagje uit.

Ben je wel eens in het Concertgebouw geweest? Ook interessant als je geen voorstelling bijwoont. Een rondleiding is al een ervaring om nooit te vergeten. Of wat dacht je van Kasteel Hoensbroek, of het Nationaal Monument Kamp Vught. Nederland heeft talloze educatieve en interessante bezienswaardigheden. Combineer ze tot een verrijkend uitstapje.

Ontdek!
Misschien dacht je dat je de belangrijkste bezienswaardigheden in Nederland wel gezien had. Maar Op Dagtrip Doen ontdek je dat er nog heel wat uitjes in het verschiet liggen. Bijvoorbeeld een rondleiding in stadion de Kuip. Nu kan het nog. Beklim eens de Domtoren, of geniet van het prachtige landschap bij Kinderdijk en 19 historische molens.

Een prachtige, nog te ontdekken bezienswaardigheid kan zo maar om de hoek liggen. Leer je eigen land beter kennen en plan die leuke uitstapjes!

Totaal 188 uitjes gevonden
Amsterdam
A'dam Toren Amsterdam brengt jou inspiratie en plezier! Durf jij over het randje heen te schommelen?
Van 21-02-2020 t/m 08-03-2020
Leveranciers van Schoonheid
Maarssen
De tentoonstelling Leveranciers van Schoonheid geeft een inkijkje in de bruisende wereld van de negentiende-eeuwse kunsthandelaren.
Van 10-04-2022 t/m 10-09-2022
Floriade 2022
Almere
De floriade in Almere 2022, een grote aanrader voor de echte bloemenliefhebber! Dit fantastische park is een wereldwijd bekijks wat internationaal veel aandacht zal trekken.
Poederoijen
Slot Loevestein in Poederoijen ligt op een unieke plek. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken. In dit oer Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen.
Langbroek
Ridderhofstad Hindersteyn in Langbroek ligt aan de befaamde Langbroekerwetering in het zuid-oostelijke deel van de provincie Utrecht. Langs deze wetering uit de 13de eeuw ligt een tiental historische buitenplaatsen met een middeleeuwse oorsprong.
Van 13-03-2020 t/m 29-03-2020
De liefde van mijn hart
Leiden
Ontwapenende internationale tentoonstelling die eerder op de World Meeting of Families in Dublin te zien was. Schitterende foto's en indrukwekkende teksten
Van 01-02-2020 t/m 30-11-2020
Belevingspark CactusOase
Ruurlo
In het Achterhoekse Ruurlo ligt een uitzonderlijk stukje woestijn. Een overdekte cactusoase met duizenden soorten cactussen en andere planten.
IJmuiden
Rondleiding buiten het museum in het duingebied tussen IJmuiden aan Zee en de IJmuiderslag
Van 09-02-2020 t/m 11-04-2020
Geschiedenis van het Fort
Diemen
Nieuwsgierig naar de geschiedenis van Fort Diemerdam?
Den Bosch
Rondleiding door 's-Hertogenbosch in een klassiek Volkswagenbusje. Ondertussen vertelt de gids allerlei wetenswaardigheden over het prachtige historische 's-Hertogenbosch.