Bestel kaartjes

Body Worlds: The Happiness Project

Amsterdam
Damrak 66
1012 LM Amsterdam
De tentoonstelling Body Worlds: The Happiness Project met meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, veerkracht en kwetsbaarheid van het lichaam. De tentoonstellingen van Gunther von Hagens zijn wereldwijd al door bijna 40 miljoen mensen bezocht.

Geluk
Bezoekers leren onder meer dat mensen die gelukkig zijn, enkele jaren langer leven dan mensen die ongelukkig zijn. Dat is goed nieuws in een land waarvan de bevolking al jaren tot de meest gelukkige mensen ter wereld behoort. Uit recent onderzoek van de World Health Organization (WHO) blijkt zelfs dat de Nederlandse jeugd het meest gelukkig is van de hele westerse wereld.

Gebouw
Na een ingrijpende verbouwing krijgt het voormalig kantoor van American Express in Amsterdam een functie als museum. Het monumentale pand aan het Damrak 66 is in 1961 ontworpen en gebouwd door architect Johan Hendrik Grolle. Om het geschikt te maken als modern museum werd het oorspronkelijke ontwerp hersteld, krijgt het pand een hoog entree met een ruime vide erachter, zijn snelle liften ingebouwd en werden alle installaties vernieuwd.

Bezoek de website >>

  Kaartjes met korting voor Body Worlds: The Happiness Project

  Groupon
  Koop je tickets met korting bij Groupon en profiteer alleen vandaag van deze actie.
  Met korting vanaf € 7.99 per persoon
  Actie van de Dag
  Koop je tickets bij Actie van de Dag en profiteer alleen vandaag van deze goedkope ticketprijzen.
  Vanaf € 11.95 per persoon
  Dagtickets
  Je krijgt de tickets met korting direct per e-mail en je hoeft niet meer te wachten bij de kassa.
  Vanaf € 16.00 per persoon

  Reviews van Body Worlds: The Happiness Project

  28 mei 2015

  Body Worlds was heel interessant. Ik ben nog nooit zo bewust geweest hoe alles in je lichaam werkt. De kinderen vonden het ook prachtig. Door de speurtocht hadden ze een doel en gingen ze samen op zoek naar de antwoorden. Ze hebben zich geen moment verveeld.

  Hans  van de Laar
  Hans van de Laar

  25 november 2014

  Wat een indrukwekkende tentoonstelling. Prachtig om te zien. Het is makkelijk te bereiken, de moeite waard en ik ga zeker nog eens!

  Willemijn
  Willemijn

  24 februari 2014

  Wat een top expositie! Ik was ook naar Body Worlds in Amsterdam EXPO geweest een aantal jaar geleden, maar werd wederom verrast. Heel andere opstelling, super leuk thema (Geluk) en ik heb me dus weer erg vermaakt en verbaasd. Een must see!

  Frederique
  Frederique
  Om een recensie te kunnen schrijven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of een account aan te maken.

  24 februari 2014

  Na het bezoeken van de tentoonstelling Body Worlds: The Happiness Project, ben ik een stuk gelukkiger. De tentoonstelling zat goed in elkaar en was erg leerzaam. Wist je dat je 40% van je geluk in eigen handen hebt? Body Worlds geeft een interessante en gedetailleerde beschrijving van het menselijk lichaam en hoe 'geluk' werkt. En je kunt er schommelen, heerlijk!

  Dennis
  Dennis

  24 februari 2014

  Als student biologie kijk je hier je ogen uit. Alles wat je leert over het menselijk lichaam, kun je hier van dichtbij en 'in het echt' bekijken. Indrukwekkend! Als je een rondleiding door een gids (een Anatomiestudent van de Universiteit van Amsterdam) boekt, krijg je ook nog de kans om alles te vragen. Leerzamer dan menig college. We zijn uiteindelijk ruim drie uur binnen geweest!

  Koen
  Koen

  5 februari 2014

  Ik ben naar deze expositie geweest met mijn hele familie. Erg mooi en leerzaam. Ik heb hierdoor veel geleerd over het menselijk lichaam. Een echte aanrader! Wel alleen gaan als je ook echt tegen het idee kan dat het echte mensen zijn geweest.

  Jaap
  Jaap