Floriade 2022

Almere
Floriade
Sturmeyweg 15
1324KN Almere
Datum: Van 10-04-2022 t/m 10-09-2022

LET OP : DE Floriade is nog niet kleur klaar voor wat het zou moeten worden. Dus hou de berichtgeving in de gaten!

Er wordt een groene stad opgezet om zo het toekomstige beeld van in de stad wonen helemaal te veranderen. Duurzaamheid speelt een grote rol.

Het Groene Stad Arboretum vormt de groenstructuur van de expo in 2022 en van de stadswijk die daarna op het Floriadeterrein verrijst. Het is een alfabetisch geordende bomen- en plantenbibliotheek waar je straks letterlijk doorheen kunt lopen. Wat dit arboretum uniek maakt is dat alle bomen en planten een wezenlijke bijdrage leveren aan een gezonde, groene stad, passend bij. de vier subthema’s van de Floriade. Op zo’n manier is nog nooit eerder een arboretum samengesteld.

Deze experimenten die tijdens de Floriade worden blootgesteld zijn niet zomaar projecten. Zo staan er bijvoorbeeld straks bomen die de temperatuur in de stad kunnen verlagen. Of bomen die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren door fijnstof uit de lucht te filteren. Maar ook planten die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit krijgen er een plekje. Denk aan heesters die vruchten dragen, of bomen die goede nestelplekken bieden.

Een heel interessant en leerzaam bezoek zul je hier aan overhouden.

Bezoek de website >>

Google Maps
Floriade Almere
Almere

  Reviews van Floriade 2022

  4 May 2022

  Een feest om de tien jaar; Dat is wat ik voor ogen had. Of op zijn minst, een beetje trots zijn op de Nederlandse tuinbouw (refererend aan de vorige edities). Helaas, is dat een enorme tegenvaller! Allereerst is het terrein behoorlijk incoherent ingedeeld met zeker interessante, maar ook foeilelijke en saaie gebouwen. Dan heb ik niet eens over de paviljoens van de deelnemende landen gehad. UAE, Japan en Duitsland verdienen ieder een pluim qua inhoud, presentatie of originaliteit. Daarentegen zijn Suriname en China een ware aanfluiting. De meerderheid van de Nederlandse paviljoens hadden een behoorlijke visie, maar als organisator vind ik het onbegrijpelijk dat Nederland een onaf geheel als Floriade presenteert. Het visitekaartje van Nederland staat hier letterlijk en figuurlijk op het spel.

  Tim Meijer

  18 April 2022

  Wat in het Paasweekend een mooi dagje uit had moeten worden, is helaas op een echte teleurstelling uitgelopen. Dat bij de opening van de Floriade nog niet alles in bloei staat, is begrijpelijk. Maar dat men bij meer dan de helft van de paviljoens nog amper begonnen is met de opbouw is gewoonweg absurd. Zelfs de kaart met de plattegrond is niet volledig. En dan toch het volledige bedrag voor de entree te durven rekenen is gewoonweg een brutaliteit. Net zoals dat er nergens gecommuniceerd wordt, dat men slechts eenmaal toegang heeft tot de kabelbaan. Kortom, deze Floriade is verreweg de minste van alle die we bezocht hebben en een echte teleurstelling!

  Frank

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden