Floriade 2022

Almere
Floriade
Sturmeyweg 15
1324KN Almere

LET OP : DE Floriade is nog niet kleur klaar voor wat het zou moeten worden. Dus hou de berichtgeving in de gaten!

Er wordt een groene stad opgezet om zo het toekomstige beeld van in de stad wonen helemaal te veranderen. Duurzaamheid speelt een grote rol.

Het Groene Stad Arboretum vormt de groenstructuur van de expo in 2022 en van de stadswijk die daarna op het Floriadeterrein verrijst. Het is een alfabetisch geordende bomen- en plantenbibliotheek waar je straks letterlijk doorheen kunt lopen. Wat dit arboretum uniek maakt is dat alle bomen en planten een wezenlijke bijdrage leveren aan een gezonde, groene stad, passend bij. de vier subthema’s van de Floriade. Op zo’n manier is nog nooit eerder een arboretum samengesteld.

Deze experimenten die tijdens de Floriade worden blootgesteld zijn niet zomaar projecten. Zo staan er bijvoorbeeld straks bomen die de temperatuur in de stad kunnen verlagen. Of bomen die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren door fijnstof uit de lucht te filteren. Maar ook planten die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit krijgen er een plekje. Denk aan heesters die vruchten dragen, of bomen die goede nestelplekken bieden.

Een heel interessant en leerzaam bezoek zul je hier aan overhouden.

Bezoek de website >>

Google Maps
Floriade Almere
Almere

  Reviews van Floriade 2022

  24 September 2022

  Heel teleurstellend. De hoge kosten zoals entree, horeca, parking is het absoluut niet waard! KOOP GEEN PARKING TICKET VOORAF!! Het begint al teleurstellend bij de parking. Je betaald €14.50 voor een parking ticket, maar niemand controleert of je überhaupt een ticket hebt, ook niet in de shuttlebus en op de terugweg staan alle slagbomen open. Reactie van floriade hier "je hebt gebruikt gemaakt van onze parking "service". Dat ze het service durven noemen. De bus gaat veel te weinig. Je staat ruim een half uur te wachten zonder overkapping in de regen op een shuttlebus die binnen de kortste keren vol is. In het park rijdt een hop on hop of treintje rond, je zou verwachten dat dit bij de entree is inbegrepen, maar nee hoor ook hier betaal je weer extra voor, bijna 7euro. Aangezien er in de trein het grootste gedeelte geen informatie verstrekt wordt is het alleen een duur vervoermiddel door het park. Niet aan te raden. In de kabelbaan verwacht je een mooi uitzicht. Nou dit is bijna niet te zien. Ze hebben in alle bakjes van dat geperforeerde glasfolie geplakt wat het beeld ontzettend verstoord. Helemaal bovenin het bakje heb je een rand van 10 cm waar geen folie op zit wil je wat zien moet je staan.. Te duur en teleurstellend.

  Judith

  4 August 2022

  Ronduit teleurstellend. Sommige borders en paviljoens mooi aangelegd maar over het algemeen troosteloos en zonder bezieling. Bijna €75,- voor toegang en parkeren voor twee personen…… Schaamteloos

  Karin Zwart-Verschoor

  27 June 2022

  Door Corona kon ons uitje naar de Floriade op het laatste moment helaas niet doorgaan. Na telefoontje met mdw Floriade die ons adviseerde een mail te sturen met de vraag of onze tickets konden worden omgeboekt naar andere datum. Dit gemaild en kreeg vrijwel direct reactie met advies nieuwe tickets te boeken en de kosten van de eerdere tickets werden teruggestort. Top geregeld. Een dag later werd ik gebeld door een mdw dat het eenvoudiger kon en zij dat toch telefonisch wilde toelichten. Uiteindelijk alles geweldig, snel en zeer klantvriendelijk opgelost. Hier mogen veel grote bedrijven een voorbeeld aan nemen. We hebben er nu nog meer zin in gekregen om de Floriade te bezoeken!

  Dina

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  4 May 2022

  Een feest om de tien jaar; Dat is wat ik voor ogen had. Of op zijn minst, een beetje trots zijn op de Nederlandse tuinbouw (refererend aan de vorige edities). Helaas, is dat een enorme tegenvaller! Allereerst is het terrein behoorlijk incoherent ingedeeld met zeker interessante, maar ook foeilelijke en saaie gebouwen. Dan heb ik niet eens over de paviljoens van de deelnemende landen gehad. UAE, Japan en Duitsland verdienen ieder een pluim qua inhoud, presentatie of originaliteit. Daarentegen zijn Suriname en China een ware aanfluiting. De meerderheid van de Nederlandse paviljoens hadden een behoorlijke visie, maar als organisator vind ik het onbegrijpelijk dat Nederland een onaf geheel als Floriade presenteert. Het visitekaartje van Nederland staat hier letterlijk en figuurlijk op het spel.

  Tim Meijer

  18 April 2022

  Wat in het Paasweekend een mooi dagje uit had moeten worden, is helaas op een echte teleurstelling uitgelopen. Dat bij de opening van de Floriade nog niet alles in bloei staat, is begrijpelijk. Maar dat men bij meer dan de helft van de paviljoens nog amper begonnen is met de opbouw is gewoonweg absurd. Zelfs de kaart met de plattegrond is niet volledig. En dan toch het volledige bedrag voor de entree te durven rekenen is gewoonweg een brutaliteit. Net zoals dat er nergens gecommuniceerd wordt, dat men slechts eenmaal toegang heeft tot de kabelbaan. Kortom, deze Floriade is verreweg de minste van alle die we bezocht hebben en een echte teleurstelling!

  Frank