Floriade 2022

Almere
Floriade
Sturmeyweg 15
1324KN Almere
Datum: Van 10-04-2022 t/m 10-09-2022

Er wordt een groene stad opgezet om zo het toekomstige beeld van in de stad wonen helemaal te veranderen. Duurzaamheid speelt een grote rol.

Het Groene Stad Arboretum vormt de groenstructuur van de expo in 2022 en van de stadswijk die daarna op het Floriadeterrein verrijst. Het is een alfabetisch geordende bomen- en plantenbibliotheek waar je straks letterlijk doorheen kunt lopen. Wat dit arboretum uniek maakt is dat alle bomen en planten een wezenlijke bijdrage leveren aan een gezonde, groene stad, passend bij. de vier subthema’s van de Floriade. Op zo’n manier is nog nooit eerder een arboretum samengesteld.

Deze experimenten die tijdens de Floriade worden blootgesteld zijn niet zomaar projecten. Zo staan er bijvoorbeeld straks bomen die de temperatuur in de stad kunnen verlagen. Of bomen die de luchtkwaliteit kunnen verbeteren door fijnstof uit de lucht te filteren. Maar ook planten die een bijdrage leveren aan de biodiversiteit krijgen er een plekje. Denk aan heesters die vruchten dragen, of bomen die goede nestelplekken bieden.

Een heel interessant en leerzaam bezoek zul je hier aan overhouden.

Bezoek de website >>

Google Maps
Floriade Almere
Almere

  Reviews van Floriade 2022

  Schrijf een review!

  1
  2
  3
  4
  5
  6
  7
  8
  9
  10
  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  * verplichte velden

  Uitjes in de buurt